• Geen 50% of 70 % korting
  Maar toch de goedkoopste 
 • Leggen door heel Nederland
  Vraag gratis staal/offerte aan
 • Alles veilig betalen
  Met IDEAL of creditcard
 • Meer dan 25 jaar ervaring
  Eigen stoffeerders en vakmannen
085 06 01 500

Welke mat moet ik hebben?

Waarom een goede entreemat?

De plaatsing van een goede entreemat kent vele voordelen.
De mat zal de brug vormen tussen de buitenwereld en uw woning of kantoor. Een juiste schoon- of droogloopzone is dan ook een behoud voor uw vloer. Bij de juiste keuze van de mat zal de vuil- en vochtinloop in de woning, kantoor of anderszins een gebouw drastisch verminderen. Evenredig hieraan zullen de onderhoudskosten verminderen, denkt u hierbij aan slijtage van uw vloer en eventuele schoonmaakkosten.
Een mat kan voor uw bedrijf ook een echt visitekaartje zijn, denk hierbij aan een mooi royale mat met daarop uw bedrijfslogo.
Verder zal het bevorderlijk zijn voor de veiligheid, hierbij denken we aan het voorkomen van uitglijden op een vochtige vloer, dit is namelijk in de meeste gevallen de oorzaak van dergelijke ongevallen.


Hoe kies ik de juiste deurmat?

Wanneer u op zoek gaat naar een mat, kunt u bij Tapijt en Laminaat Direct kiezen uit een enorm assortiment. Daarbij kunt u verschillende criteria hanteren.
- Wenst u een schoon- of droogloopmat?
- Is de mat voor normaal of intensief gebruik?
- Wenst u een mat die ingesneden wordt, of die op de vloer komt te liggen.
Wanneer u deze punten doorloopt, heeft u een richtlijn bij uw uiteindelijke keuze.


Wat is het verschil tussen een droogloop- en schoonloopmat?

Droogloopmatten

De droogloopmat wordt gemaakt van 100% katoen en verkrijgt daarmee zijn uitstekende vochtopnemende eigenschap. Voorbeelden van droogloopmatten zijn; de Global, de Aquastop, de Watergate en de Natuflex. De droogloopmat kan worden geleverd op een breedte van 100 cm of 200 cm ( zonder een rand ) en in de door u gewenste lengte, tevens zijn ze ook leverbaar in een aantal vaste maten. De vaste maten mat heeft geen rand, echter de Watergate beschikt wel over een rubberrand.

Schoonloopmatten

De structuur van de schoonloopmat bestaat uit 100% polyamide of polypropyleen en zal vuil en vocht op uitstekende wijze opnemen. Hierbij de vermelding dat een mat van het kunststof polyamide van zwaardere kwaliteit is dan een mat van polypropyleen (wat is polypropyleen?) en dus geschikt voor projectmatig gebruik. De mat is plet- en UV bestendig en heeft een lange levensduur. Een schoonloopmat op rol kan worden geleverd op een breedte vanaf 90 cm tot 200 cm breed in elke gewenste lengte. Tevens is deze mat leverbaar in diverse vaste maten. Alle schoonloopmatten, zowel van de rol als de vaste maten matten hebben de beschikking over een rubberrand. Deze rubberrand heeft een breedte van 2.5 cm, dus de totale breedte van de randen aan weerszijden bedraagt 5 cm. Voorbeelden van schoonloopmatten zijn; de Image, Mondial, Vintage, Portal, Diamond, Passion, Corridor, Advance, Passage, Luxor, Casa, Magic, Spectrum, Mars, Smart , Scala, Focus en de Candy.

 

Naaldviltmatten

Een naaldviltmat kenmerkt zich door robuuste afwerking. De mat is sterk, kleur -en slijtvast. Tevens is de naaldviltmat goed bestand tegen water. De mat is gemaakt van 100% polypropyleen. Wat is Polypropyleen? Naaldviltmatten schrapen het grove vuil van de schoenen en voorkomen zo het binnenlopen van vuil en het eventueel bekrassen van uw vloer. Bij Tapijt en Laminaat Direct voeren wij diverse soorten in onze collectie; de Everton, Speedy, Renox, Fortuna, Montana, Mega Rib, Solid en de Flocky.

 

Buitenmatten

Een goede buitenmat zal het vuil en vocht voor het grootste gedeelte buiten de deur houden, wat u het nodige schoonmaakwerk zal schelen. Buitenmatten zijn er in diverse soorten, denk hierbij aan een rubbermat of een mat van kunststof. Voor een verrassende entree kunt u bovendien kiezen uit diverse kleurstellingen bij de buitenmat van kunststof. De structuur van de mat voorkomt uitglijden en zal het vuil van uw schoenen halen. Een goede buitenmat kan valpartijen voorkomen! In de collectie van Tapijt en Laminaat Direct vindt u diverse buitenmatten waaronder; de Outline, Top-line, Profi-line, Fantastic, Quadro Scrape, Dimension Stripe, Dimension Uni, Curly, Astro Turf, Condor, Trendy, Novus, Boot Tray, Draco, Supreme, Porto, Armada, Spepmat, Pinmix, Compact, Antiek, Fingertip, Allegro, Scooby, Inca, Domino en de Super Domino.

Kokosmatten

De kokosmat is ideaal voor huishoudelijk gebruik, maar ook voor het zwaardere werk in projectvorm. De mat kenmerkt zich door zijn stoere uiterlijk en is bovendien zeer slijtvast. De mat is op elk formaat bij te snijden. Het ruwe uiterlijk dankt de kokosmat aan het feit dat bij de vervaardiging gebruik wordt gemaakt van de ruwe vezels van de buitenkant van de kokosnoot, waar hij rechtstreeks zijn naam aan ontleend. Deze matten worden eveneens geleverd met teksten en afbeeldingen, want zorgt voor een sfeervolle uitstraling. Een aantal voorbeelden van kokosmatten zijn; de Ruco, Boucara, Mudmaster, Corona, Bombay, Gazelle, Impala en Fun-Decor.

Wat is een projectmat?

De naam zegt het eigenlijk al. Een projectmat is geschikt voor entreezones die intensief worden belopen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan bedrijven, kantoren en openbare gebouwen, waarin een kwalitatief goede mat zeker op zijn plaats zal zijn. Tapijt en Laminaat Direct biedt hierin een ruim assortiment, denkt u hierbij bijvoorbeeld aan; de Profi Brush, Profi Scrape, Profi Lux, Profi Duo en de Profi Rubber. De matten mat een borstel en/of rubber profiel zijn uitstekend geschikt om vuil en vocht buiten de deur te houden. Bovendien zijn ze leverbaar in verschillende kleuren. Eveneens een zeer geschikte mat om projectmatig te gebruiken is de Spaghettimat, met of zonder logo is deze mat zeer functioneel en decoratief in elke entreezone.

Prijzen inclusief 21% BTW - Alle vloerkleden gratis bezorgd - Matten en trapmatten 4,95 bezorgkosten - Boven de 450,00 geen verzendkosten