• Geen 50% of 70 % korting
  Maar toch de goedkoopste 
 • Leggen door heel Nederland
  Vraag gratis staal/offerte aan
 • Alles veilig betalen
  Met IDEAL of creditcard
 • Meer dan 25 jaar ervaring
  Eigen stoffeerders en vakmannen
0561-614443

Wat is Polypropyleen?

 

Polypropyleen is de oudere benaming van Polypropeen. Polypropeen is een thermoplastisch polymeer dat zeer veel toepassingen kent.

Polypropeen is goed bestand tegen chemische oplosmiddelen, zuren en basen. Het is eveneens goed bestand tegen bacteriegroei en vindt daarom zijn weg ook bij materiaalgebruik in de medische wereld. Polypropeen is een sterke kunststof en wordt o.a. toegepast in plastic flessen, plastic meubelen, auto-onderdelen, tapijten en plastic producten die een hogere kwaliteit vereisen dan zijn voorloper polyetheen kan bieden. Polypropeen is bovendien goed recyclebaar.

Polypropeen is in het begin van de vijftiger jaren ontwikkeld. Zoals het met meerdere uitvindingen gaat is ook polypropeen op verschillende plaatsen tegelijkertijd uitgevonden. Het octrooirecht is uiteindelijk gegaan naar twee Amerikaanse chemici en zij zijn nu dus de officieel erkende uitvinders.

 

Polypropyleen in tapijt 

Polypropyleen is tegenwoordig één van de meest gebruikte vezels in tapijt. Op zich is dat ook niet zo verwonderlijk, gezien de vele goede eigenschappen van deze kunststof. Zo is polypropyleen namelijk bijzonder slijtvast, in ruimtes waar veel gelopen wordt is dit dan ook een ideaal tapijt. Verder is tapijt met polypropyleen vlekbestendig en zal het nauwelijks vocht opnemen. Bovendien heeft het tapijt vervaardigd van deze kunststof de eigenschap niet tot nauwelijks statisch te zijn. Deze eigenschappen zorgen voor een duurzaam product.

 

Waarom is polypropyleen tapijt eenvoudig te reinigen?

Polypropyleen is goed bestand tegen bacteriegroei, dit geeft het kunststof een bacterie werende eigenschap. Het tapijt is dan ook eenvoudig te reinigen met een vochtige doek of een mild schoonmaakmiddel. Een tapijt vervaardigd uit polypropyleen vezels is derhalve ook gemakkelijk schoon te maken. Met een stofzuiger verwijdert u snel alle stof en haren. Het tapijt zal het fijnstof vasthouden tussen de vezels en met goed stofzuigen houdt u de ruimten bacterievrij. Het vasthouden van stof en mijt maakt dat dit tapijt een uitstekende keuze is voor mensen met een allergie. Kortom uiteindelijk kiest u met polypropyleen tapijt voor een product met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Prijzen inclusief 21% BTW - Alle vloerkleden gratis bezorgd - Matten en trapmatten 4,95 bezorgkosten - Boven de 450,00 geen verzendkosten