Droogloopmatten

Sorteer op
Droogloopmat AquaStop 5mm
Vanaf € 7,95
Levertijd: 1-2 werkdagen
HAMAT Droogloopmat 583 Watergate
Vanaf € 8,50
Levertijd: 1-2 werkdagen
Droogloopmat AquaAbsorb - op maat
Vanaf € 112,00
Levertijd 3-5 werkdagen
Schoon- en droogloopmat RoyalPro - op maat
Vanaf € 125,00
Levertijd 3-5 werkdagen
HAMAT Aqua Stop Droogloopmat Op Maat
Vanaf € 43,17
Levertijd: 1-3 werkdagen
HAMAT Droogloopmat 591 Aqua Luxe
Vanaf € 12,95
Levertijd: 1-2 werkdagen
HAMAT Droogloopmat 591 Aqua Luxe
Vanaf € 13,95
Levertijd: 1-2 werkdagen
Droogloopmat Natuflex - op maat
Vanaf € 63,17
Levertijd: 1-3 werkdagen
Droogloopmat AquaLuxe 9mm - op maat
Vanaf € 66,50
Levertijd: 1-3 werkdagen
HAMAT Droogloopmat 589 Express
Vanaf € 21,50
Levertijd: 1-2 werkdagen
HAMAT Droogloopmat 595 Majestic - Op Maat
Vanaf € 73,17
Levertijd: 1-3 werkdagen
Droogloopmat AquaAbsorb
Vanaf € 45,95
Levertijd: 2-4 werkdagen
Droogloopmat AquaAbsorb
Vanaf € 54,95
Levertijd: 2-4 werkdagen

13 Items

per pagina

 

Een goede mat houdt het huis schoon

Wanneer we een huis binnenkomen ligt er bijna overal bij de entree een mat. Het doel hiervan is om de voeten te vegen zodat er zo min mogelijk vuil mee naar binnen gedragen wordt. Dit geldt met name op regenachtige dagen of bij sneeuw.

Laminaat en parket
Steeds meer mensen maken de keuze voor laminaat, linoleum of pvc. Dit betekent dat je ieder beetje vuil direct ziet. Dat vieze schoenen sporen achterlaten die meteen zichtbaar zijn. Het belang van de mat bij de ingang is daardoor gegroeid. De mat die bij het betreden van het huis het vuil moet verzamelen en zoveel mogelijk moet opvangen. Nu geldt dat niet iedere mat hetzelfde is en dezelfde eigenschappen heeft. Een droogloopmat, de naam zegt het al, helpt om de natte schoenen de kans te geven het natte deel en het daarmee verbonden vuil bij de mat achter te laten. Zo komt men met droge schoenen het huis binnen. Een droogloopmat heeft een hele duidelijke functie bij het voorkomen van vuil.

De droogloopmat
Bij aankoop van een droogloopmat verdient het aanbeveling de mat eerst te wassen (bij 30 graden, nooit centrifugeren of in de droger gooien). Zoals u dat ook doet bij nieuwe handdoeken. Op die manier neemt de mat namelijk meer en beter vocht op. Lukt dat wassen niet, stofzuig de mat dan eerst heel goed. Hebt u een steamer gebruik die dan om de mat goed schoon te maken. U haalt op die manier de losse haren uit de mat, zodat die niet meegenomen kunnen worden door mensen die naar binnen lopen.
Anders dan bij een schoonloopmat, waar het vuil als het ware van de schoenen geschraapt wordt, dient de droogloopmat er voor om de schoen die nat is droog te maken. Het is een wat stugge mat die werkt als een handdoek, waardoor het vocht niet uw woning binnen komt.

Absorberend en schuifvast
Twee zaken zijn bij een droogloopmat van belang. Het eerste is dat ze goed absorbeert, zodat het vocht direct achtergehouden wordt. Daarnaast moet ze goed blijven liggen, want een schuivende mat kan ongelukken veroorzaken. Een goede droogloopmat combineert deze twee eigenschappen. De vaak rubberen ondergrond zorgt voor de ligvastheid en het veelal van katoen gemaakte bovendeel zorgt voor het drooglopen. Op die manier ondersteunt de droogloopmat direct bij het voorkomen van voetafdrukken op uw laminaat of linoleum. Dat helpt niet alleen om voortdurend poetsen te voorkomen, maar ook om -dit geldt met name bij kinderen- aandacht te vragen om mee te helpen het huis schoon te houden. Voeten afvegen bij het binnenkomen is iets dat geleerd wil worden. De droogloopmat laat direct resultaat zien en maakt het op die manier tot een spel.