Schoonloopmatten

Sorteer op
Schoonloopmat CleanStep - op maat
Vanaf € 104,00
Levertijd: 5-7 werkdagen
Schoonloopmat Spectrum - op maat
Vanaf € 42,95
Levertijd: 1-3 werkdagen
Schoon- en droogloopmat RoyalPro - op maat
Vanaf € 125,00
Levertijd: 5-7 werkdagen
HAMAT Schoonloopmat 573 Spectrum
Vanaf € 11,65
Levertijd: 1-2 werkdagen
Schoonloopmat Future - op maat
Vanaf € 47,95
Levertijd: 1-3 werkdagen
HAMAT Schoonloopmat 560 Carrera - Op Maat
Vanaf € 74,96
Levertijd: 1-3 werkdagen
HAMAT Schoonloopmat 579 Portal - Op Maat
Vanaf € 100,80
Levertijd: 1-3 werkdagen
HAMAT Schoonloopmat 553 Briljant - Op Maat
Vanaf € 75,50
Levertijd: 1-3 werkdagen
HAMAT Schoonloopmat 547 Ingresso - Op Maat
Vanaf € 81,00
Levertijd: 1-3 werkdagen
HAMAT Schoonloopmat 541 Corridor - Op Maat
Vanaf € 110,00
Levertijd: 1-3 werkdagen
HAMAT Schoonloopmat 575 Prestige XXL - 50x150 cm
Vanaf € 43,95
Voor 23:59 uur besteld, volgende werkdag in huis
Droogloopmat AquaAbsorb
Vanaf € 54,95
Levertijd: 2-4 werkdagen

12 Items

per pagina

Schoonloopmatten

Waarom een deurmat?

Door een mat voor de deur te plaatsen, blijft uw vloer langer mooi en schoon. Vaak zit er vuil en vocht onder schoenzoelen. Schoonloopmatten en droogloopmatten verwijderen vuil en vocht van de schoenzolen. Daardoor blijven vloeren schoner en droger. Dit bespaart een hoop schoonmaakwerk en de vloer blijft er langer netjes uit zien. Daarnaast voorkomt u ongelukken doordat mensen uitglijden op een vochtige vloer.

Verschil tussen droogloopmat en schoonloopmat
De begrippen schoonloopmat en droogloopmat worden nogal eens door elkaar gebruikt. Maar er zit wel degelijk verschil tussen deze twee soorten. Beide matten worden gebruikt om de vloer schoon te houden. Eigenlijk wordt het verschil tussen de beide soorten matten al duidelijk door de naam. Droogloopmatten zorgen ervoor dat er droog gelopen wordt. Deze matten zijn vaak gemaakt van katoen en nemen veel vocht op.
Schoonloopmatten hebben een schrapende functie en lopen daarom schoon. Natuurlijk lopen zij, afhankelijk van de grootte ook droog. Een schoonloopmat is vaak gemaakt van kunstvezels, denk hierbij aan bijvoorbeeld polypropylene of nylon. Het vuil blijft er niet bovenop liggen, maar verdwijnt tussen de bodem van de tapijtpool. Sommige schoonloopmatten zijn wasbaar, waardoor ze makkelijker schoon te houden zijn.

Verschillende soorten
Er zijn matten met stuggere polen of zachtere polen. Stuggere polen hebben een betere schrapende functie dan zachtere polen. Zachtere polen nemen daarentegen juist weer meer vocht op. Daarnaast zijn de matten in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Daardoor kunt u de mat afstemmen op uw wensen. De deurmatten zijn verkrijgbaar in diverse standaardafmetingen. Daarbij kunt u ook nog eens kiezen voor een deurmat zonder rand of met rand. Wilt u een afwijkende maat voor uw mat, dan is dat geen probleem. Schoonloopmatten kunnen van rol op maat gemaakt worden. U kiest zelf welke afmetingen u wilt voor uw mat. Vroeger was er nauwelijks keus in de kleur van uw deurmat. Tegenwoordig is dat wel anders. Schoonlopers zijn in tal van kleuren of prints verkrijgbaar. Sommige matten zijn zelfs voorzien van een welkomsttekst. U kunt uw deurmat dus helemaal afstemmen op de rest van het interieur. Toonaangevende merken op het gebied van deurmatten zijn onder andere Hamat en Matros. Zij hebben zowel kant-en=klare deurmatten als deurmatten op rol in hun assortiment.

Ondergrond
Heeft u een gladde vloer waar de mat op komt te liggen, denk dan ook aan de veiligheid. Een mat kan op een gladde ondergrond gaan schuiven. Om dat te voorkomen, zijn er ook matten met antislip verkrijgbaar. Dit voorkomt dat de mat wegglijd en kan daarmee ongelukken voorkomen.