Vintage

Vintage en patchwork
Sorteer op
STG Vloerkleed Infinity
Vanaf € 62,00
Levertijd: 1-2 weken
Eurogros Vloerkleed Amado
Vanaf € 199,00
Levertijd: 3-6 weken
STG Vloerkleed Cocoon
Vanaf € 253,00
Levertijd: 1-2 weken
STG VLOERKLEED Matrix
Vanaf € 269,00
Levertijd: 1-2 weken
Mart Visser Vloerkleed Cendre
Vanaf € 395,00
Levertijd: 1-2 weken
STG Vloerkleed Wales - 4 Kleuren Leverbaar
Vanaf € 429,00
Levertijd: 1-2 weken
STG Vloerkleed Schotland - 4 Kleuren Leverbaar
Vanaf € 429,00
Levertijd: 1-2 weken
STG Vloerkleed Flower
Vanaf € 605,00
Levertijd: 1-2 weken

8 Items

per pagina

 

Vintage en Patchwork

Dé trend in vloerkleden: vintage en patchwork.

U bent opzoek naar een vintage vloerkleed of een patchwork tapijt? Neem de tijd en kijk rustig even rond op onze pagina. De aanschaf van een tapijt, verdient namelijk alle aandacht en dient zorgvuldig te geschieden. Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn.

Het tapijt, sfeerbepaler van uw interieur.
Vloerkleden zijn te krijgen in allerlei soorten en maten, maar een goed gekozen kleed benadrukt de sfeer van uw interieur en doet recht aan uw meubels. Vloerkleden worden echter niet alleen aangeschaft vanwege hun functionaliteit, maar soms ook als kunst. De schitterende en kwalitatief hoogwaardige handgeknoopte tapijten zijn soms ware kunststukken, die zelfs aan de muur worden opgehangen.

In alle soorten en maten
Bij aankoop van een tapijt, moet u duidelijk voor ogen hebben waar u het tapijt wilt gebruiken: huiskamer, eetkamer, hal of bijvoorbeeld badkamer. Elke plaats en type gebruik stelt zo zijn eisen aan de vloerbedekking. In de badkamer wilt u uw voeten lekker verwennen in een hoogpolig tapijt, terwijl bijvoorbeeld in de hal en onder de eettafel een slijtvast kleed gewenst is.

Patchwork vloerkleden
Eén van de trends op dit moment is het patchwork vloerkleed. Originele patchwork vloerkleden zijn samengesteld uit stukken van oudere kleden. De verschillende stukken worden in een nieuw patroon, op een geweven rug weer samengestikt. Dit geeft het patchwork tapijt een goede extra steun. Patchwork karpetten kunnen zijn gemaakt van bijvoorbeeld de traditionele oosterse rozen-kelim tapijten of van moderne tapijten. De mogelijke combinaties zijn oneindig. Er zijn dus patchwork karpetten voor elke type interieur. Met een origineel patchwork vloerkleed heeft u dus een uniek vloerkleed in uw interieur!

Vintage vloerkleden
Ook vintage karpetten hebben de aandacht dit jaar. De originele vintage karpetten worden gemaakt van oudere (en dus reeds gebruikte) karpetten. De kleden worden eerst gebleekt, waarna ze weer opnieuw gekleurd worden. Het herkleuren kan met traditionele kleuren of met de modekleuren van het moment. In beide gevallen gevallen is het resultaat de moeite waard: een retro motief in moderne kleuren of in de meer gedekte traditionele kleuren. En wat te denken van een kombinatie van vintage én patchwork? Met een origineel vintage tapijt heeft u een uniek kleed in uw huis!

Vintage en patchwork 'look'
De moderne techniek staat voor niets en er zijn natuurlijk ook vloerkleden met een patchwork of vintage 'print' verkrijgbaar. Hierbij is geen sprake van een herkleurd oud tapijt of van een origineel patchwork tapijt, maar van een nieuw (machinaal)gefabriceerd kleed met een vintage of patchwork 'look'. Dit wil overigens niet zeggen dat deze vloerkleden niet goed zouden zijn.

Er zijn tapijten in alle soorten en maten, geschikt voor velerlei doeleinden. Neem rustig de tijd voor uw tapijt!