Kunstgras leggen? Wij leggen het uit!

Kunstgras leggen

Wanneer je een tuin hebt en je wilt je tuin mooi houden, dan dien je de tuin te onderhouden. Ook wanneer je een gazon hebt, dien je deze te onderhouden, zoals door grasmaaien, mos en onkruid verwijderen, bemesten en kale plekken opvullen. Om je gazon fris en groen te houden, is er dus veel onderhoud vereist. Dit is ook de reden dat steeds meer mensen kunstgras leggen. Kunstgras leggen biedt vele voordelen en is gemakkelijk te bestellen bij Tapijt en Laminaat Direct.

Voordelen van kunstgras leggen

Het belangrijkste voordeel van kunstgras leggen is, dat het nauwelijks onderhoud vergt en dat je gazon altijd groen blijft. Je hoeft geen onkruid en mos meer weg te halen en niet meer te sproeien. Ook kan kunstgras intensief gebruikt worden, zonder dat je het gazon beschadigd. Eveneens kun je gerust een zwembad of speeltoestel op het kunstgras gazon zetten, zonder dat het gras eronder dood gaat. Daarnaast is het kunstgras leggen heel goed zelf te doen. Bij Tapijt en Laminaat Direct kun je diverse soorten van kunstgras kopen en laten bezorgen, zodat kunstgras leggen je heel gemakkelijk gemaakt wordt.

hoe kunstgras leggen

Hoe kunstgras leggen?

Voor het kunstgras leggen moet je wel eerst even je gazon opmeten, zodat je de vierkante meters weet. Je kunt vervolgens bij Tapijt en Laminaat Direct online het kunstgras bestellen die aan jouw wensen voldoet. Tapijt en Laminaat Direct zorgt voor levering bij je thuis. Het kunstgras leggen begint met het verwijderen van het oude gazon of de beplanting. Graaf vervolgens een laag van 5 tot 10 centimeter zand af. Het afgegraven gat moet nu gevuld worden met wit zand, zoals bestratingszand. Nu is het van belang om het zandoppervlak in te wateren. Op deze manier is het gemakkelijker om de volgende stap uit te voeren, namelijk het egaliseren en uitvlakken. Gebruik hiervoor eerst een wals of een trilstamper en vervolgens kun je met een lat de grond glad maken en ontdoen van het teveel aan zand. Voor de stabiliteit en om te voorkomen dat wortels en onkruid door het kunstgras heen komen moet je over je uitgevlakte grond nu een stabilisatiedoek aanbrengen. Nu is het tijd voor het kunstgras leggen. Rol het kunstgras uit en zorg dat er geen plooien ontstaan. Let er ook op dat de richting van de grassprieten in dezelfde richting staan (vleug). Bij naden sla dan de randen om en snij van de randen 3-4 centimeter weg en plaats de tape op de rand, voordat je het gras weer terugslaat. Het kunstgras leggen is bijna klaar. Nu kun je de randen gaan afwerken en op maat snijden en met speciale kunstgrashaken het gras aan de ondergrond vasthaken. Verzwaar het gras met instrooizand en borstel het gras op. Nu is het kunstgras leggen gereed.

 

Bekijk ons aanbod kunstgras.