Blog

Laminaat of PVC vloer laten leggen

Laminaat en PVC vloeren zijn vloersystemen die relatief eenvoudig zelf te leggen zijn. Het kost uiteraard net even wat meer tijd om zelf aan de slag te gaan dan wanneer onze professionele stoffeerder de klus uitvoeren. Het is dan ook altijd mogelijk om een afweging te maken van de voordelen en nadelen om het zelf te doen of om een laminaat of PVC vloer te laten leggen. Voordat je de keuze maakt, is er eerst nog een andere belangrijke keuze te maken, namelijk welke vloer je gaat kopen. Valt je keuze op laminaat of op PVC?

Laminaat vloeren
Laminaat vloeren zijn in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar en voor uiteenlopende doeleinden geschikt. Het is bij het maken van een keuze voor laminaat aan te raden om naar de gebruikersklasse te kijken en de keuze af te stemmen op het gebruik. Klasse 31 laminaat is bijvoorbeeld geschikt voor normaal huishoudelijk gebruik. Als het de bedoeling is dat het laminaat geschikt is voor intensief huishoudelijk gebruik of voor commerciële
Lees verder
Ondervloer laminaat: welke heb ik nodig?

Ondervloer laminaat: welke heb ik nodig?

Als je van plan bent om een prachtige laminaatvloer te gaan kopen, wil je ook zo lang mogelijk van die vloer genieten. Gebruik dan de juiste laminaat ondervloer. Een ondervloer zorgt er onder andere voor, dat je laminaat aangenaam aanvoelt en dat het laminaat langer mooi blijft. In deze blog lees je alles over ondervloeren voor laminaat.

 

Voordelige ondervloer laminaat

De goedkoopste ondervloer laminaat is alufoam. Deze is gemaakt van polyethyleen schuim met een laagje aluminiumfolie erop. De alufoam ondervloer laminaat is geschikt voor op een houten ondergrond. De zwarte alu foam komt op het beton te liggen en op de zijde met het aluminiumfolie, leg je dan het laminaat. Alufoam is een ondervloer die het laminaat beschermt tegen eventueel opstijgend vocht uit de ondergrond en het contactgeluid naar ondergelegen ruimten vermindert. Daarnaast egaliseert alufoam oneffenheden tot ca. 2 mm in harde afdekvloeren. Doordat alufoam slechts een paar mm dik

Lees verder

De laminaatvloeren van Quick Step

Het is fijn om een vloer in huis te hebben die aan je verwachtingen voldoet. Of zelfs overtreft, zoals met de laminaatvloeren van Quick Step doorgaans het geval is. Het is belangrijk om een mooie vloer in je interieur te hebben liggen. Bijvoorbeeld in de woonkamer waar je tijd doorbrengt na je werk. Of in je slaapkamer waar je binnen wilt komen en je gewoon van het prachtige interieur geniet. Het is altijd aangenaam om in een omgeving te zijn waar jij je fijn voelt. De basis daarmee leg je met laminaatvloeren van Quick Step bij Tapijt en Laminaat Direct.
Lees verder

HAMAT Borstelmat Outline

Je interieur of bedrijfsvloer proper houden is op zich een eenvoudige zaak - maar het is natuurlijk altijd handig als je enkele extra maatregelen neemt om dat zo te houden. Een borstelmat is daar het perfecte voorbeeld van, en dat heeft verschillende interessante redenen. Wil je zeker zijn dat je kwaliteit in huis haalt als je op zoek bent naar een goede borstelmat? Dan is een HAMAT Borstelmat Outline zeker een must. Deze mat heeft heel wat verrassingen in petto voor zowel particuliere als zakelijke omstandigheden. Wat meer informatie daarover is hier dan ook wel op zijn plaats.
Lees verder

Voordelen van click pvc

Hoewel laminaat nog steeds een zeer populaire vloer is en vaak wordt gekozen, wordt het langzamerhand wel ingehaald door de pvc vloer. Een pvc vloer bestaat volledig uit kunststof en is verkrijgbaar in talrijke kleuren en motieven. Bij Tapijt en Laminaat Direct vind je een groot assortiment aan verschillende pvc vloeren. Het grote verschil met laminaat is dat de stroken van een pvc vloer flexibel zijn en gemakkelijker gelegd kunnen worden.
Lees verder

Visgraat laminaat bij Tapijt en Laminaat Direct

Tapijt en Laminaat Direct is dé speciaalzaak voor laminaatvloeren en beschikt dan ook over een uitgebreid aanbod aan vloeren voor zowat elke toepassing. Laminaat is een van de populairste materialen voor vloeren in particuliere woningen, en wel om verscheidene redenen. Naast een hoge duurzaamheid maken ook zijn moderne en strakke karakter een dergelijke vloer erg gewild bij huishoudens en bedrijven. Daarbij komt ook nog eens dat laminaat in verschillende formaten en vormen verkrijgbaar is - zoals een visgraat vloer!
Lees verder
Pagina
To Top