Ondervloer laminaat: welke heb ik nodig?

Als je van plan bent om een prachtige laminaatvloer te gaan kopen, wil je ook zo lang mogelijk van die vloer genieten. Gebruik dan de juiste laminaat ondervloer. Een ondervloer zorgt er onder andere voor, dat je laminaat aangenaam aanvoelt en dat het laminaat langer mooi blijft. In deze blog lees je alles over ondervloeren voor laminaat.

 

Voordelige ondervloer laminaat

De goedkoopste ondervloer laminaat is alufoam. Deze is gemaakt van polyethyleen schuim met een laagje aluminiumfolie erop. De alufoam ondervloer laminaat is geschikt voor op een houten ondergrond. De zwarte alu foam komt op het beton te liggen en op de zijde met het aluminiumfolie, leg je dan het laminaat. Alufoam is een ondervloer die het laminaat beschermt tegen eventueel opstijgend vocht uit de ondergrond en het contactgeluid naar ondergelegen ruimten vermindert. Daarnaast egaliseert alufoam oneffenheden tot ca. 2 mm in harde afdekvloeren. Doordat alufoam slechts een paar mm dik is, werkt deze ondervloer hoogte besparend waardoor het inkorten van deuren vaak overbodig is.  Wanneer je geen speciale wensen ten opzichte van de ondergrond hebt, kies dan voor deze ondervloer laminaat.

 

Rubber ondervloer

Een rubber ondervloer heeft een zeer goede contactgeluid en loopgeluid reductie. Een perfecte keuze, als u het “tikgeluid” van laminaat wilt verminderen ten opzichte van een Alufoam ondervloer. Een rubber ondervloer laminaat zorgt daarnaast ook voor een goede egalisering van de ondergrond, is vooral geschikt voor een betonnen ondergrond, laat geen vocht door en kan gecombineerd worden met vloerverwarming.

 

Groene ondervloer plaat

De groene ondervloer plaat is gemaakt van samengeperste houtvezels. Hierdoor zijn de platen veerkrachtig, spanningsvrij, egaliserend, geluiddempend en isolerend. Deze ondervloer laminaat is ook 100% milieuvriendelijk en composteerbaar. Een natuurproduct zonder enige toevoeging van schadelijke stoffen. De groene ondervloer platen verminderen ook het contactgeluid naar onder gelegen ruimten. Deze ondervloer laminaat is uitermate geschikt voor houten ondervloeren, als er vering en oneffenheden opgevangen dienen te worden. De groene ondervloer plaat is ca. 7mm dik en de afmetingen zijn 85x59cm per plaat.

 

Ondervloer laminaat geschikt voor appartementen

Geluid reduceren met 10dB is de geluidsreductienorm binnen Nederland wat betreft appartementen. Deze wet beschermt onderburen tegen geluidsoverlast bij het lopen en bij contactgeluid. Het is daarom van belang om in appartementen de juiste ondervloer onder de laminaatvloer toe te passen. De ondervloer laminaat “Spemi 10DB” is hiervoor de beste toepassing, vanwege het TNO certificaat voor het voldoen aan de 10dB norm. Voor de meeste appartementen is dit een vereiste, in verband met geluidsoverlast voor de onder- en bovenburen. Deze ondervloer laminaat is daarnaast ook geschikt voor vloerverwarming. Je hebt dan geen extra vochtscherm nodig want deze is namelijk geïntegreerd in deze ondervloer.

 

Bekijk de ondervloeren