De voordelen van click pvc

Hoewel laminaat nog steeds een zeer populaire vloer is en vaak wordt gekozen, wordt het langzamerhand wel ingehaald door de pvc vloer. Een pvc vloer bestaat volledig uit kunststof en is verkrijgbaar in talrijke kleuren en motieven. Bij Tapijt en Laminaat Direct vind je een groot assortiment aan verschillende pvc vloeren. Het grote verschil met laminaat is dat de stroken van een pvc vloer flexibel zijn en gemakkelijker gelegd kunnen worden.

 

Wijze van leggen

Pvc vloeren kunnen op twee verschillende manieren worden gelegd. Er zijn vloeren waarbij de stroken aan de ondergrond worden verlijmd en er is click pvc, waarbij de stroken in elkaar geklikt kunnen worden. Betreffende de kwaliteit zit er tussen beide soorten pvc vloeren geen verschil, maar moet er rekening gehouden worden met een ondervloer en is de wijze van leggen geheel verschillend. Wanneer de stroken worden verlijmd is er geen ondervloer nodig, maar het is dan wel heel belangrijk dat de vloer egaal is. Elk bobbeltje zal aan de buitenkant van de vloer te zien zijn. Dit komt ook omdat gelijmde vloeren veel dunner zijn dan de stroken van click pvc. Een vloer lijmen is specialistisch werk en zal dan ook door een specialist moeten gebeuren.

 pvc vloer

De voordelen van click pvc op een rijtje

• De vloer is zeer geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. • Het is een comfortabele vloer wat warm aanvoelt en daarnaast zeer geluiddempend is. Vooral als er een goede ondervloer is gebruikt, zal er van loopgeluiden geen sprake meer zijn. • Een vloer van click pvc is waterdicht en kan daarom ook gemakkelijk gelegd worden in de keuken of de badkamer. • Afhankelijk van de dikte van de toplaag en de kwaliteit van de vloer heeft een pvc een lange levensduur. Gemiddeld zal een dergelijke vloer 20 tot 25 jaar meegaan. • Het kliksysteem zorgt ervoor dat de vloer ook gemakkelijk uit elkaar gehaald kan worden. De vloer kan bij verhuizing daarom gemakkelijk meegenomen worden.

 

De toplaag

De kwaliteit van de pvc vloer wordt voor een groot gedeelte bepaald door de toplaag. Dit is de bovenste laag van de pcv stroken waarover gelopen wordt. Hoe dikker de toplaag, des te meer kan de vloer hebben. Voor huishoudelijk gebruik is een pvc vloer met een toplaag van 0,20 tot 0,50 millimeter voldoende. Vanaf 0,50 millimeter is de vloer ook geschikt voor projectmatig en industrieel gebruik. Bij Tapijt en Laminaat Direct vind je een selectie aan verschillende kwaliteiten pvc vloeren.

 

Het leggen van click pvc

Het is verstandig om voor het leggen de stroken 48 uur in de ruimte waar ze komen te liggen te laten acclimatiseren. De vloer zal niet werken dus de stroken kunnen direct strak tegen de wand worden geplaatst. Het mooiste resultaat verkrijg je als je rijen met stroken circa 15 centimeter van elkaar laat verspringen. Het leggen is heel gemakkelijk door de stroken in elkaar te klikken. Moet een strook op maat gemaakt worden, snij met een mes door de toplaag en je kunt de strook breken.

 

Een pvc vloer van Tapijt en Laminaat Direct

Bij Tapijt en Laminaat Direct vind je altijd de perfecte pvc vloer die bij jou past. Welke kleur, motief of lengte van de stroken je ook wilt, Tapijt en Laminaat Direct heeft het wel. Daarnaast kun je kiezen voor stroken die je moet lijmen, pvc vloeren die voorzien zijn van plakstroken of click pvc.