Laminaat of Pvc wat is het verschil?

Wat is het verschil tussen laminaat en pvc?

Bij twijfel over de keuze tussen laminaat en pvc is het belangrijk om het verschil tussen beide vloersystemen te kennen. Er zijn zeker overeenkomsten, maar de verschillen tussen laminaatvloeren en pvc-vloeren zijn dusdanig dat het belangrijk is om er kennis over te hebben.

 

Dan weet u zeker dat u de perfecte keuze maakt bij Tapijt en Laminaat Direct.

Laminaat of PVC wat is het verschil?

 

Verschil in materiaal bij laminaat en pvc

In de eerste plaats is er verschil tussen laminaat en pvc als het gaat om het materiaal.

 

Laminaat 

Laminaat bestaat uit verschillende lagen met onder meer een decoratieve laag en een bovenlaag. De decoratieve laag bepaalt het design. De toplaag zorgt voor een duurzame bescherming van de vloer. De kern wordt gevormd door een watervaste gelijmde plaat van HDF.

 

PVC

Een vloersysteem van pvc bestaat voor een groot deel uit kunststof en heeft een dikte van enkele millimeters. Een pvc-vloer is te omschrijven als een houtvrije vloer met de uitstraling van parket of hout. Uiteraard zijn er vele dessins, kleuren en structuren beschikbaar van zowel laminaat en pvc bij Tapijt en Laminaat Direct.

Laminaat of PVC wat is het verschil?

Geluidsoverdracht en vloerverwarming

Een ander verschil tussen laminaat en pvc is de mate van geluidsoverdracht. Een pvc-vloer draagt minder geluid over in vergelijking met een laminaatvloer. Laminaat laat dus meer geluid door en het geluidsniveau is in dat opzicht ook hoger in vergelijking met pvc. Verder zijn pvc-vloeren uitstekend te combineren met vloerverwarming. Dat komt door de samenstelling van het materiaal en de beperkte dikte van de vloer, zodat er een prima warmtegeleiding is. Bij laminaatvloeren en vloerverwarming is de ondervloer belangrijk net als de warmteweerstand van de vloer.

 

Prijsverschillen

Er zijn nog meer verschillen te benoemen tussen laminaat en pvc, zoals met betrekking tot de prijs. Beide vloeren zijn in uiteenlopende prijsklassen verkrijgbaar. Het verschil is echter dat laminaat een veel lagere vanaf prijs kent in vergelijking met pvc. Tapijt en Laminaat Direct biedt u voor beide vloersoorten een ruime keuze, zodat altijd rekening gehouden kan worden met het budget. Het is dus mogelijk om voor een voordelige vloeroplossing te kiezen met de laagste prijs of de voorkeur te laten vallen op een duurdere uitvoering.

Laminaat of PVC wat is het verschil?

Montage en onderhoud

Met betrekking tot de plaatsing en het onderhoud zijn er verschillen en overeenkomsten te benoemen tussen laminaat en pvc van Tapijt en Laminaat Direct. Van beide soorten is er een klikversie leverbaar. Het is mogelijk om de vloer zelf te leggen, maar voor het beste resultaat kan de klus ook worden uitbesteed. Voor pvc-vloersystemen geldt dat het extra belangrijk is dat de ondergrond volledig vlak is. De kans is dus aanwezig dat er eerst een egalisatie van de ondergrond moet plaatsvinden. Het onderhoud is gemakkelijk met een stofzuiger en dweilen met een lichtvochtige doek.