Borstelmatten

Sorteer op
Schraapmat Dimension - op maat
Vanaf € 47,25
Levertijd: 1-3 werkdagen
HAMAT 342 Elbe Schoenveger
€ 17,50
Voor 23:59 uur besteld, volgende werkdag in huis
Buitenmat Hamat 402 Queens Schraapmat
Vanaf € 17,50
Voor 23:59 uur besteld, volgende werkdag in huis
Quadro Schraapmat buitenmat
Vanaf € 24,25
Voor 23:59 uur besteld, volgende werkdag in huis
Curly - op maat
Vanaf € 99,00
Levertijd: 1-3 werkdagen
Borstelmat Profi Brush - op maat
Vanaf € 395,00
Levertijd: 2-3 weken
Borstelmat Outline - 50x80 cm
Vanaf € 74,95
Voor 23:59 uur besteld, volgende werkdag in huis
Buitenmat Outdoor Scraper
Vanaf € 109,00
Levertijd: 1 week
Borstelmat Outline - 60x90 cm
Vanaf € 109,95
Levertijd: 1-2 werkdagen

9 Items

per pagina

Wat is een borstelmat?


Een borstelmat wordt gebruikt om uw huis schoon te houden. Een borstelmat is een deurmat die in de meeste gevallen voor de buitendeur ligt. Zo'n mat is bedoeld om het ergste vuil van de schoenzolen te halen. Zo wordt voorkomen dat grof en hardnekkig vuil het huis ingelopen wordt. Een borstelmat ligt meestal buiten, meestal gevolgd door een schoonloop- of droogloopmat die binnenshuis ligt. Door het gebruik van een borstelmat blijven de deurmatten die binnen liggen, schoner en droger. Een borstelmat is voorzien van harde borstels. Deze borstels hebben een goed schrapend effect en verwijderen daardoor veel vuil van de schoenzolen. De meeste borstelmatten hebben open ruimte tussen de profielen, waardoor het vuil tussen de profielen zakt. Hierdoor blijft het vuil niet bovenop de mat liggen, en blijft de mat schoon. Bij veel van deze matten kan het vuil eenvoudig verwijderd worden door ze op te rollen. Omdat de matten meestal buiten liggen, is het belangrijk dat zij weerbestendig zijn. Ze zijn dan ook gemaakt van materialen die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden.

 

Soorten en afmetingen borstel -of schraapmat


Borstelmatten zijn er in verschillende soorten en maten. Vaak liggen ze los op de vloer. Als u kiest voor een losse mat, dan voldoen de standaard afmetingen vaak. Daarin hebt u volop keuze in kleur en materiaal. Er zijn zowel synthetische als kunststof borstelmatten verkrijgbaar. Dit materiaal is uitstekend bestand tegen weer en wind. Ook zijn er matten van ijzerdraad, dat omwikkeld is met kokosvezels. Kokosmatten worden gemaakt van de vezels van de buitenzijde van de kokosnoot. Kokosvezels zijn bestand tegen rot en schimmel en daarom ook uitstekend geschikt voor het gebruik in een buitenmat. Als u de voorkeur geeft aan een natuurlijke uitstraling, dan zijn kokosmatten een goede keuze. Zowel kokosmatten als synthetische en kunststof matten zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Daardoor kunt u uw deurmat afstemmen op uw smaak en uw interieur.
Soms liggen de deurmatten in een uitsparing in de vloer. Als de mat in zo'n uitsparing moet komen te liggen, kiest u voor een mat op maat. Voor een passende mat, moet de uitsparing zorgvuldig opgemeten worden. Natuurlijk kunt u ook voor een mat op maat kiezen, als deze niet in een uitsparing komt te liggen. De matten zijn ook vanaf rol verkrijgbaar en kunnen daardoor voor u op maat gesneden worden. Ook bij de op maat gemaakte matten is er een ruime keuze in kleuren en materialen. Komt de mat op een gladde ondergrond te liggen, dan is het slim om voor een mat met antislip te kiezen. Dit voorkomt dat de mat wegglijdt als iemand erop stapt en worden ongelukken voorkomen.