Laminaat vloeren

Sorteer op
Meister LL 250 Laminaat
€ 52,95per m2
Hoomline Elite Classic V4 Laminaat
€ 28,95per m2
Levertijd: 2-4 werkdagen
8.31 m2 Laminaat Hoomline Balmoral XL Gent 064
€ 64,00
Levertijd: 2-4 werkdagen
Hoomline Balmoral XL Mons 796 - 8.31 m2 laminaat
€ 65,00
Levertijd: 2-4 werkdagen
Quick-Step Eligna EL3906 - 22.38 m2 laminaat
€ 225,00
Levertijd: 2-4 werkdagen
Krono Millenium Oak White SP837 - 26 m2 laminaat
€ 235,00
Levertijd: 2-4 werkdagen
Meister Limed rusticated oak 6943 - DD300 - 26 m2 Laminaat
€ 260,00
Levertijd: 2-4 werkdagen
Egger EHL029 Woodwork Oak - 32.2 m2 laminaat
€ 289,00
Levertijd: 2-4 werkdagen
Kronotex Falco 3904 Sommer Eiche Hell Grau - 37.5 m2 laminaat
€ 338,00
Levertijd: 2-4 werkdagen
Balterio Dolce Burlington Oak DOL60748UC - 40.7 m2 laminaat
€ 365,00
Levertijd: 2-4 werkdagen
Hoomline Balmoral XL Bastogne 174 V2 - 49.8 m2 laminaat
€ 550,00
Levertijd: 2-4 werkdagen


Laminaat

Laminaat valt in de categorie ‘harde vloerbedekking’, net zoals tegels, plavuizen en houten vloeren. Laminaat heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als de snelst groeiende productgroep en natuurlijk is dat niet voor niets het geval. Het uiterlijk van het laminaat heeft zich de afgelopen jaren dusdanig verbeterd, dat het verschil tussen de laminaat en de massief houten vloer haast niet meer is te zien. De vele voordelen van laminaat geven dan bij velen uiteindelijk de doorslag om voor dit soort vloer te kiezen.
 
Laminaat kunnen we verder weer verdelen in de uitvoering met een V-groef en de gladde variant, dus zonder deze V-groef. Het is o.a. deze groef die dit laminaat zijn natuurlijke uitstraling geeft.
 
Onze laminaatvloeren zijn er in diverse uitvoeringen, zoals in houtdesign of steendesign. De houtdesigns zijn leverbaar in brede en smallere delen. Het steenmotief wordt vaak verwerkt in tegeluitvoering, kijk eens bij tegel laminaat.
Verder vindt u in onze winkel het zogenaamde scheepsdekmotief laminaat, welke geschikt is voor vochtige ruimtes.
 
De kwaliteit van de laminaat is afleesbaar aan de gebruikersklasse die aan ieder product is toegekend door een genormaliseerde testmethode. De meest gangbare klasses zijn 23/31, 32 en 33, waarbij de hoogste klasse de grootste slijtvastheid kent. Klasse 23/31 wordt geadviseerd voor normaal gebruik in een gemiddeld huishouden en klasse 33 voor ruimtes waar constant veel gelopen wordt, zoals in winkelcentra of openbare gebouwen.
 
 

Onderhoudsadvies

Ons onderhoudsadvies voor je laminaatvloer; stofzuigen en reinigen met een licht-vochtige doek en eveneens om deze met een andere doek na te drogen. Verder kun je af en toe je vloer reinigen met een scheutje schoonmaakazijn in het water.
Wij zijn geen voorstanders van de gangbare laminaatreinigers, aangezien deze een zeeplaag opbouwen, waar door je vloer uiteindelijk een ‘vettige’ aanblik zal geven.
 
 
Ondervloer, de belangrijke schakel 
De ondervloer is de belangrijkste schakel tussen uw laminaat en de ondergrond. Daarom zijn er verschillende ondervloeren, met allemaal hun eigen eigenschappen. Een minimale eigenschap van de ondervloer is de oneffenheden van de liggende ondergrond te egaliseren en een vlak oppervlak te creëren om het laminaat te kunnen plaatsen.
 
Geluidsisolatie voor laminaat is in ons land eenvoudig geregeld door een TNO certificaat volgens de internationale norm NEN-EN-ISO 140-8 en 717-2. De ondervloer die dit TNO certificaat heeft, kun je gebruiken in ruimtes waar een eis betreffende de ondervloer is gesteld voor onder het laminaat. Ondervloeren die een hogere geluidsisolatiewaarde vermelden zijn niet door TNO gecertificeerd, maar door een keuringsinstituut buiten Nederland. De gebruikte testmethode is dan geheel anders, waardoor normen van 20 dB of hoger worden verkregen. Echter normeringen  anders dan die van TNO, zijn in Nederland niet rechtsgeldig voor gestelde eisen in huur -of koopovereenkomsten.
 
Reflectiegeluid is het geluid dat weerkaatst in de ruimte als je eroverheen loopt. Dit reflectiegeluid is sterk afhankelijk van de dikte van de vloer. Hoe dikker de laminaatvloer, hoe minder reflectiegeluid. Een rubberen ondervloer laat de massa toenemen door het eigen gewicht. Laminaat in combinatie met een ondervloer met een hoog soortelijk gewicht op een ondergrond van beton geeft het beste resultaat.
 
Op een houten ondergrond kun je het beste reflectiegeluid vermindering verkrijgen door dikke ondervloertegels te leggen, door de extra massa zal dan het reflectiegeluid gereduceerd worden. Tevens geven deze dikke ondervloertegels extra stabiliteit aan de ondergrond. Reflectiegeluid dempen tot de TNO norm van 10 dB is met deze vloertegels eenvoudig te realiseren. Een bijkomend voordeel is dan de lagere belasting van de klikverbinding waardoor een langere levensduur van het laminaat is gerealiseerd.
 
 
Garantievoorwaarden
De garantieperiode van laminaat varieert van 5 jaar tot levenslang. Afgesproken is dat levenslange garantie een maximumtermijn van 33 jaar heeft. De garantie wordt afgegeven door de fabrikant, echter met klachten gaat u toch naar de leverancier.
 
Een groot misverstand bij een laminaatvloer is dat men denkt dat deze niet kan krassen. Laminaat zal bij dagelijks gebruik altijd krassen, op lichte dessins zullen deze niet zo zichtbaar zijn. Op donkere dessins daarentegen zullen ze wel zichtbaarder zijn. De garantie spreekt niet over een periode, maar over doorslijten van de toplaag. De toplaag moet doorgesleten zijn tot op de drager, dat in de meeste gevallen een HDF laag is.
 
 
Voordelen van laminaat
Laminaat is vlekbestendig
Vergelijkend met tapijt of een houten vloer is laminaat beter bestand tegen vlekken. De vloeren zijn namelijk afgewerkt met een kunststof toplaag welke vlekbestendig is.
 
Laminaat is duurzaam
Laminaat biedt een erg duurzaam vloeroppervlak dat ideaal is voor ruimtes welke veelvuldig worden gebruikt. Een goede optie dus voor gezinnen met kinderen en huisdieren.
 
Laminaat eenvoudig te plaatsen
Laminaatvloeren zijn zwevende vloersystemen, welke niet bevestigd worden aan de ondergrond. Ze zweven eerder, zodat ze zich goed kunnen aanpassen aan de temperatuur en de luchtvochtigheid. De meest grote laminaatfabrikanten bieden kliksystemen aan waarmee je de laminaatplanken gemakkelijk in elkaar klikt.
 
Laminaat is vochtbestendiger
Laminaatvloeren zijn ook te leggen in ruimtes met een relatief hogere luchtvochtigheid. Een houten vloer wordt in zulke ruimtes juist niet aangeraden, deze zal dan teveel uitzetten en krimpen.
 
Laminaat in veel kleuren en stijlen
Laminaat is verkrijgbaar in veel kleuren en stijlen. De collectie verkrijgbaar laminaat in onnoemelijk groot. Het is in vele stijlen en kleuren leverbaar. Voor elk interieur is er een passende laminaatvloer.
 
Tapijt en Laminaat Direct is dealer van een flink aantal gerenommeerde merken laminaat zoals, Egger, Balterio, Meister, Parador, Krono, Berryfloor, Lifestyle en Lamett.
 
Door ons jarenlange bestaan en contacten met de fabrikanten kunnen wij zeer scherpe prijzen van deze laminaatseries aanbieden.
Tussen de genoemde laminaatsoorten zijn naast de vele overeenkomsten, toch ook duidelijke verschillen in de soorten laminaat te onderscheiden.
 
De series met All-in prijzen is de prijs inclusief gratis standaard ondervloer en plakplinten, dit zijn zeer scherpe laminaat All-in prijzen.
 
Ons laminaat zul je nergens scherper geprijsd vinden, Je kunt het laminaat afhalen in onze winkel in Wolvega in Friesland.